Despre Prezervative si Contraceptie

Despre Prezervative si Contraceptie

Prezervativul

Denumit și condom, este fabricat din latex sau plastic subțire, prelubrifiat prin adăugare de silicon și ambalat ermetic. Nu prezintă semne secundare și împiedică considerabil răspândirea bolilor cu transmitere sexuală; Inclusiv a virusului HPV, a celui herpetic de tip 2 și a imunodeficientei umane (HIV). Poate fi o metodă contraceptivă foarte eficientă, dacă utilizarea este corectă si consecventă.

Toate prezervativele Durex pe care le comercializăm sunt testate electronic. Pentru a le fi testată rezistența, din fiecare lot se iau anumite eșantioane și sunt supuse unei presiuni de aer. Tot din fiecare lot se iau aleatoriu prezervative și se umple cu apă, pentru a le fi confirmată inexistența fisurilor. Toate standardele internaționale, cer ca un prezervativ să poată ține 18L aer ca și Test de Rezistență la aer. Datorită calității lor, prezervativele Durex pot ține până la 40L de aer.

Intrebari puse frecvent

Dacă prezervativele sunt mai subțiri, se sparg mai ușor?

Modelele de prezervative care sunt fabricate de așa natură mai subțiri, NU se sparg mai ușor, grosimea prezervativelor nu corespunde neapărat cu nivelul de rezistență.

Cum se foloseste un prezervativ?

Prezervativele se pot rupe dacă nu se strâng până la capăt pentru îndepărtarea aerului rămas. După ce prezervativul este scos din ambalaj, acesta se ține apăsat de rezervor pentru a elimina aerul, astfel lăsând loc pentru sperma ejaculată. Înainte de a-l pune, trebuie sa vă asigurați ca îl pozitionați corect, cu partea rulată spre exterior. (Dacă il puneți invers, prezervativul trebuie aruncat și va trebui să folosiți altul nou) Prezervativul trebuie pus doar când penisul este în erecție. Bărbatul trebuie să aibă grijă să se retragă imediat, înainte să piardă din erecție. La retragere, bărbatul trebuie sa aibă grijă să țina cu mâna prezervativul pentru a nu rămâne în interiorul vaginului, pentru a evita posibilile scurgeri ale spermei.

De cate ori poți folosi un prezervativ?

Toate prezervativele, indiferent de firmă sau model, sunt de unică folosință. Tot timpul, după actul sexual, prezervativul se va arunca la un coș de gunoi și nu în toaleta, bideu, chiuvetă sau pe stradă.

Cât timp și unde pot păstra prezervativele?

Toate prezervativele Durex au un termen de valabilitate de 5 ani din momentul fabricării daca sunt păstrate în locuri răcoroase, ferite de umiditate și de lumina soarelui. Acestea nu se țin în locuri călduroase (se pot topi), nu se țin in geantă, portofel sau în masina, în pofida faptului că trebuie să fii tot timpul pregătit.

Prezervativul te ajuta sa-ti continui studiile

Bineînteles că prezervativul nu iți mărește capacitatea intelectuală și nici nu te ajută la teze sau examene.
Ce fac, însă, aceste prezervative? Te protejează de bolile cu transmitere sexuală și mai ales de HIV. Virusul imunodeficientei umane, cel care scăzând imunitatea organismului îl expune imbolnavirii mult mai ușoare și duce la SIDA. Și, o să zici, mare lucru, cu HIV se poate trăi și 15 ani până se declanșează SIDA.
Nimic mai corect, ai dreptate, cu HIV se poate trăi, însa nu în izolarea în care vei fi împins. Colegii te vor ocoli, părintii lor vor cere profesorilor să te mute în altă sală, iar profesorii nu te vor mai primi la orele lor. Desigur, nu toți colegii, părinții și profesorii se vor purta așa. Dar ești dispus să riști să vezi câți din ei sunt?
Dacă nu, folosește prezervativele. Te vor ajuta să-ți continui școala.

Bineînțeles că prezervativul nu poate să apere ficatul de alcool, mâncare grasă sau nervi și nici nu ți-l vindecă dacă deja e bolnav.
Ce face, însă, prezervativul este să te protejeze de bolile cu transmitere sexuală și mai ales HIV.
Ai dreptate, cu HIV poți trăi mult și bine, dar nu și cu un ficat muribund. Încetul cu încetul va fi distrus de tratamentul medicamentos pe care trebuie sa îl iei ca să ții HIV-ul in frâu. Multitudinea de pastile te vor ține în viață dar o viață plină de greață, vărsături și durere. Desigur ca puterea simptomelor diferă de la organism la organism. Dar ești dispus să riști să afli cât de puternic este organismul tău? Dacă nu, poți folosi prezervative. Reține, însă, prezervativul îți protejează ficatul însă nu il vindecă.

Prezervativul îți protejează ficatul

There are no reviews yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *